Comisia de evaluare si asigurare a calitatii

In scoala, Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii joaca un rol important in asigurarea interna a calitatii. Membrii comisiei, in numar de 7, functioneaza pe baza unui regulament si a unei strategii de asigurare interna a calitatii. CEAC contribuie prin orice actiune a ei, in mod direct, la parcurgerea cercului calitatii: planificare-actiune-verificare-actiune corectiva.Managementul calitatii la nivelul unitatii scolare nu presupune, intotdeauna, activitati noi ci, de cele mai multe ori, sistematizarea progresului in asigurarea calitatii, sprijinirea beneficiarilor directi si indirecti in procesul didactic si stimularea imbunatatirii calitatii, prin autoevaluare si utilizarea tuturor resurselor umane si materiale disponibile.

CEAC alaturi de conducerea unitatii si impreuna cu corpul profesoral urmaresc si evalueaza raspunsurile la intrebarile:

  • Cat de buni suntem?
  • De unde stim cat de buni suntem?
  • Ce vom face in continuare pentru a deveni si mai buni?

Obiectivele comisiei sunt in acord cu planul managerial, si se urmaresc in mod deosebit: implicarea familiei in educarea copilului, participarea parintilor la activitatile extrascolare (gen parteneriate, proiecte educative initiate de scoala in colaborare cu ONG-uri, comunitatea locala), obtinerea de rezultate scolare deosebite ale elevilor la concursuri, olimpiade si la evaluarile nationale, perfectionarea continua a cadrelor didactice, dezvoltarea bazei materiale a unitatii scolare.

Principiul dupa care se ghideaza comisia este ca asigurarea calitatii educatiei este realizata printr-un ansamblu de actiuni de dezvoltare a capacitatii institutionale de elaborare, planificare si implementare de programe de studiu, prin care se formeaza increderea beneficiarilor ca unitatea noastra indeplineste standardele de calitate.