Istoric

15 ianuarie 1952 – apare pe harta oraşului o noua unitate şcolară, având ca director pe învățătoarea Chicoș Filofteia. Era o casa cu două camere, proprietate a familiei Voiculescu (în casa se afla si stația meteorologică a orașului).Camera mare era sala de clasă, iar cea mică era cancelaria.
In 1956 începe construcția unui local propriu, finalizat in 1968 la 1 septembrie (actualul Corp B), cu opt săli de clasă.
In 1969 se termină construcția actualei cladiri cu 16 săli de clasă, trei laboratoare și biblioteca (Corp A), care a fost dată liceului „Alexandru Odobescu” pentru un an si jumătate.
In 1974 a fost dată in folosința sala de sport, iar in 1979 Corpul C, destinat atelierelor școlii.
In 1979, Școala Nr. 2 Pitești devenise cea mai aglomerată unitate gimnazială, de aceea se dă in folosință o nouă construcție, o unitate de sine stătătoare: Școala Nr. 17, din cartierul Războieni la care pleacă, în frunte cu noul director, profesor Maria Pașcu și cu o parte din competentul corp didactic, circa 2000 elevi, descongestionând Școala Nr.2, obligată la momentul respectiv să lucreze pe trei schimburi.
Duminica, 15 decembrie 1991, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la înființarea Școlii Nr.2 din Pitești, judetul Argeș, participanții la adunarea festivă au susținut propunerea ca școlii să i se atribuie denumirea de „Ion Minulescu”, reputat scriitor român, fost elev al școlii primare de baieți Nr. 2 Pitești, în perioada 1887 – 1891. Propunerea a fost aprobata și din acel moment școala și-a schimbat denumirea.
De-a lungul deceniilor, de pe băncile Școlii Nr.2 „Ion Minulescu” Pitești au plecat, cu o excelentă pregătire școlara, câteva zeci de mii de elevi, ulterior absolvenți ai celor mai cunoscute universitați din țara, astazi cunoscuti ingineri, medici, profesori, economisti, informaticieni, educatori, învațători, oameni de presa etc. Mulți dintre ei sunt foști câstigători ai olimpiadelor de limba si literatura romana, engleza, matematica, fizica, chimie, biologie sau sportive cu rezultate notabile la nivel național și internațional.
Mocanu Nicoleta, prima absolventă a școlii care a urmat medicina, prima studentă în acest cartier;
fratii Moraru Georgel si Moraru Mariana ambii studenți la medicina;
fratii Stroe Viorel si Stroe Eli ambii studenți la medicina;
Burcea Marian – inginer;
Corbu Ion – inginer;
Vacaru Jenica – profesor;
Georgescu Ion – profesor;
Marcu Doina – absolvent Cibernetica;
Se mențin pe locuri fruntașe la liceele din localitate elevi care și la scoala noastra au studiat cu pasiune și au fost un exemplu la învațătură și disciplină.